Het ontstaan

MAF is ontstaan in 1945. Na de Tweede Wereldoorlog werden vrijwel gelijktijdig in Amerika, Australië en Engeland organisaties opgericht door ex-geallieerde piloten. Ze wilden graag met vliegtuigen iets goeds doen voor hulpverlening en zending. Gezamenlijk kozen zij de naam Mission Aviation Fellowschip (kortweg MAF). In het Nederlands betekent dit zoveel als zendings luchtvaart gemeenschap. De Nederlandse tak werd in 1978 opgericht.


Het werk

Inmiddels is MAF uitgegroeid tot ’s werelds grootste non-profit luchtvaartmaatschappij. Er wordt in 30 landen gevlogen met 130 vliegtuigen. Dankzij MAF kunnen 900 hulporganisaties en kerken hun werk doen!

Vanuit MAF Nederland zijn ruim 20 professionals, piloten, vliegtuigmonteurs en ander personeel uitgezonden naar landen waar zich vaak hongersnoden, overstromingen of oorlogen voltrekken. Zij ondersteunen met hun diensten het werk van de lokale kerken en hulporganisaties.

Waar hulp over de weg te lang duurt of onmogelijk is, biedt MAF snelle hulp. In ontwikkelingslanden is vliegen vaak van levensbelang, zonder MAF komt hulp vaak te laat. 70% van de vluchten door MAF uitgevoerd zijn hulpvluchten en 30% van de vluchten zijn voor zending en kerk. Voorbeelden van organisaties die gebruik maken van de diensten van MAF zijn: Artsen zonder Grenzen, Dorcas, Open Doors, Unicef, Tear Fund, World Vision, Medair, Wycliffe Bijbelvertalers, ZOA vluchtelingenzorg. Naast vliegen worden er op verschillende plaatsen ook communicatieve (radio- en e-mailnetwerken ontwikkelen) en logistieke diensten verleent.


Filmpje

Deze korte film is door MAF gemaakt voor TV promotie. Het geeft in 1 minuut een uitstekend beeld van het werk dat MAF al meer dan 60 jaar doet om mensen in nood te helpen.

 

 

Andere fimpjes:

 

 

Het filmpje hieronder laat verschillende take-off’s en landingen zien. Dit zijn natuurlijk wel de meest spectaculaire…!

 

    Translate to:

Abonneren Blog
Nieuwste berichten per email ontvangen? Meld je hier aan.

Adres in Nederland

Fam. Kwantes
de Eker 16
8604 VB Sneek

Laatste video
Archief