.

Zo… dat is alweer even een poosje geleden! We zijn alweer zo’n dikke 2 maand samen thuis in Zuid-Soedan. Wat is het fijn om weer terug te zijn in ons eigen huis!
.

Emma

Emma pakte haar school activiteiten en sociale leven weer op alsof ze nooit weggeweest was 🙂 Ze kan ondertussen al aardig zinnetjes lezen in het Nederlands (we oefenen thuis) en ook op school (in het Engels) gaat het lezen steeds beter. Ze vindt het geweldig om brieven te schrijven en heeft in de afgelopen weken leren fietsen. Daarnaast is ze helemaal weg van zwemmen. Zodra ze kan en mag, ligt ze in het water te dobberen. Het liefst natuurlijk met haar vrienden en vriendinnen, maar ook alleen is prima en zelfs als het regent gaat ze graag!

Emma & Olav
Emma & Olav
 

.

ik Fin u LeeF mama en papa :-)
ik Fin u LeeF mama en papa 🙂
 

Olav

Olav is duidelijk ouder geworden en gaat er nu graag op uit om met de andere kinderen te spelen in het speeltuintje op de compound. Dit speeltuintje is ook de plek waar Emma en de andere kinderen iedere ochtend om half elf pauze houden. Samen wandelen we er dan met een kop koffie en een beker water naartoe, zodat Olav een half uur kan spelen met de kinderen en mama even kan bijkletsen met de juffen en andere moeders die langskomen. We genieten ervan dat dit zomaar kan. Eén van de vele voordelen van het wonen en werken op een compound.
.

Dagmar

Met mij (Dagmar) gaat het goed! De eerste weken waren pittig. Ik merkte dat mijn lijf (lees: darmen) behoorlijk aangepakt waren door de vele antibiotica. Mijn darmen waren heel gevoelig en konden niet veel hebben met alle gevolgen van dien ;-). Daarnaast werd Olav iedere nacht 2 tot 4 keer wakker en begon hij zijn dag steevast om 6.00. Ook hadden we in die eerste weken geen hulp in huis omdat onze lieve hulp Betty thuis het huishouden moest gaan ‘runnen’ nadat haar moeder ziek was geworden. Het was een pittige tijd, waarin ik elke keer maar de dingen deed die de meeste prioriteit hadden, maar waarin ik soms het gevoel had dat ik er bijna in ‘verdronk’.

Nu ik hier op terug kijk denk ik ‘wauw, wat zorgt God goed voor ons!’ Elk bovengenoemde lastige punt is compleet veranderd!

Mijn darmen functioneren normaal, Olav slaapt iedere nacht door en als we hem ’s ochtends om 6.00 vertellen dat hij nog even door mag slapen, dan pakt hij zijn duim en slaapt er zo nog een uurtje bij! Sinds vier weken hebben we een geweldige lieve hulp in huis, Sarah! We hadden nooit verwacht dat we iemand zouden vinden bij wie we ons net zo thuis zouden voelen als bij Betty.
Dank jullie wel voor de vele gebeden, ook nu we weer in Juba zijn.

Reinier

Het regenseizoen is weer begonnen en dat maakt de strips na een flinke bui glad en modderig. De vliegtuigen hebben dus regelmatig een fikse wasbeurt nodig na een dagje vliegen 😉 . Afgelopen donderdag kon ik nog een nachtje in de bush doorbrengen omdat het te slecht weer was om naar Juba terug te keren. Tijdens een storm is de wind sterk genoeg om een vliegtuig dat niet goed is vastgezet om te keren en tientallen meters ver het gras in te blazen. Als je pech hebt en je ‘buurman’ heeft zijn vliegtuig ‘losjes’ geparkeerd dan krijg je wat je op de foto ziet…

Trekken maar!
Trekken maar!
 

Spinnetje

Op een morgen zag ik iets in de Pitot-Static Tube bewegen. Deze buis moet vrij zijn om een correcte snelheid te kunnen aangeven op de snelheidsmeter. Het bleek een spinnentje te zijn die met lieve woordjes niet naar buiten wilde komen. Wie niet wil luisteren, moet maar voelen, dacht ik. Ik heb de pitot heat aangezet (tegen ijsvorming) waardoor de buis als een soldeerbout wordt opgewarmd. Na 10 seconden kwam het spinnetje naar buiten gerend waar mijn Leatherman hem op stond te wachten. Hij (of zij) heeft het overigens overleefd. 😉

'); }

De dader!
De dader!
 

Hieronder een filmpje met ZELFBEDACHTE ONDERTITELING!! Als je een betere ondertiteling hebt dan post je dat maar 🙂
.

 

Reacties

7 Responses to “Teken van leven”

 • Allette:

  Lieve jullie, mooi om weer even te horen hoe het gaat daar! K snap dat jullie dankbaar zijn dat de gezondheid weer beter is en andere frustraties weer wat aan de kant zijn!
  We blijven voor jullie bidden!!!
  Veel liefs, t Allette

 • hahahaha briljant die ondertiteling!!
  Fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat. Is het dan over 2 weken weer verlof tijd in Nairobi? Laat maar weten als jullie langs willen wippen.

 • Luut en Jetty:

  Lieve Allemaal,

  Heel fijn te lezen dat het goed met jullie gaat.
  Ook wat de gezondheid betreft.
  Leuke filmpjes, en wat worden de kids al groot zeg.

  We denken aan jullie, we wensen jullie Gods Shalom,
  Luut en Jetty.

 • Fijn om weer wat te horen van jullie en dat het goed gaat met allemaal

 • fijn dat het weer goed gaat met jullie allemaal en dat we weer iets van je horen.

 • Fijn dat het weer goed gaat ,en dat de kinderen het ook goed doen. We houden jullie in ons gebed en wensen jullie God's zegen toe vanuit Emmen.

 • Miep:

  Lieve Reinier en Dagmar, goed weer van jullie te horen. En vooral te lezen dat het goed gaat na die pittige tijd. Geweldig dat de kinderen genieten en ieder weer zijn of haar plekje heeft gevonden.
  Lieve maar vooral zegenrijke groet
  Kees en miep

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

  Translate to:

Abonneren Blog
Nieuwste berichten per email ontvangen? Meld je hier aan.

Adres in Nederland

Fam. Kwantes
de Eker 16
8604 VB Sneek

Laatste video
Archief