.

Bijzonder bezoek

Eind juni hadden we opa en oma Kwantes op bezoek! We hebben eerst een week in Nairobi doorgebracht en daarna zijn we samen naar Juba gevlogen. We hebben een hele goede tijd gehad en ook de kinderen hebben enorm genoten van de aandacht en gezelligheid! Op de dag voor vertrek kon Reinier zijn ouders nog meenemen op een vlucht. Gezien de burgeroorlog in het land was het niet makkelijk om dit te regelen, maar het lukte! Dit was de eerste keer dat zij met hun zoon als piloot een vlucht maakten.

Opa en oma op bezoek!
Opa en oma op bezoek!
 

Feestje!

Toen Emma 4 werd, vierden we haar verjaardag in Nederland (Olav werd een maand later geboren). Vorig jaar verhuisden we van Tanzania naar Zuid-Soedan en zaten we op haar 5e verjaardag in het vliegtuig richting Juba. Haar verjaardag vierden we toen in Nederland een paar dagen voor vertrek. Heel leuk natuurlijk om de verjaardag met familie te vieren, maar voor Emma is de plek waar ze naar school gaat haar ‘thuis’. Groot was de vreugde dan ook toen Emma ontdekte dat we dit jaar haar verjaardag op de compound zouden vieren! Met al haar vriendjes en vriendinnetjes hier.

Treasure hunt

Op 5 augustus vierden we haar verjaardag als gezin en 3 dagen later haar feestje. Mede dankzij de geweldige bevoorrading van feestartikelen, snoepgoed en kadootjes door opa en oma werd het een groot feest! Van de Hollandse spelletjes viel vooral het koekhappen erg in de smaak ๐Ÿ™‚ ย Na een welkome break met cake, juice, zingen en kadootjes voor de jarige, volgde er een heuse treasure hunt (speurtocht) naar een schatkist met voor ieder een verrassing! Alle kids deden enthousiast mee en waren maar wat trots toen ze na de vele ‘clues’ de schatkaart compleet hadden en de schatkist vonden. Toen we Emma aan het eind van de dag vroegen wat ze het leukste had gevonden zei ze: ontbijt op bed, kadootjes krijgen en de treasure hunt.

Gevonden!!!
Gevonden!!!
 
Alle stukjes van de schatkaart zijn gevonden, waar zou de schat liggen?
Alle stukjes van de schatkaart zijn gevonden, waar zou de schat liggen?
 

.

.

Verlof

Eind van de maand komen we voor verlof naar Nederland. Het is dan twee jaar geleden dat we in Nederland waren om over ons werk met MAF te vertellen. We zullen tijdens ons verlof op meerdere plaatsen presentaties houden en hopen jullie te ontmoeten!
Klik hier voor een overzicht van de presentaties.

Op de oude trekker van Karen Blixen :-)
Op de oude trekker van Karen Blixen ๐Ÿ™‚
 

 

Jij bent groot en ik ben klein..
Jij bent groot en ik ben klein..
 
Even kennismaken met de lokale mensen voordat we weer verder vliegen
Even kennismaken met de lokale mensen voordat we weer verder vliegen
 

Yummie!

Bij een zomer horen ijsjes (vinden wij). In Juba is het รกltijd zomer, maar er zijn geen ijsjes te koop.. (en geen pure chocola en kaas en slagroom en hagelslag, maar dat is een ander verhaal.. haha). Gelukkig hebben we het ijsjes probleem al een tijdje opgelost en zijn er nu vaak heerlijke (vinden wij) zelfgemaakte ijsjes te vinden in onze vriezer (die hebben we dan weer wรฉl gelukkig). Omdat het bij jullie nog steeds zomer is, delen we graag 2 van onze favoriete recepten met jullie ๐Ÿ™‚

 

Tropische ijslolly’s
1 grote (of 2 kleine) mango’s
2 rijpe bananen
3/4 cup (175 ml) kokosmelk

Bovenstaande mixen met blender of staafmixer en in ijsvormpjes ongeveer 6 uur in de vriezer zetten.

.

Choco-ijs
300 ml kokosmelk
3 rijpe bananen
4 eetlepels cacao
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels honing

Bovenstaande mixen met blender of staafmixer en in bakjes/glaasjes minimaal 4 uur in de vriezer zetten. Half uur voor het eten uit de vriezer halen, dan wordt het een beetje zacht. Yummie!

Samen ijsje eten
Samen ijsje eten
 

En als we pure chocola hebben dan maken we deze (ijs-) bananen op stokje met chocola en nootjes!!

In het album hieronder staan meer foto’s.

Zomer 2015
Zomer 2015May 24, 2015Photos: 49
 

Reacties

5 Responses to “Verlof en Treasure hunt”

 • Lyn:

  Wat een superleuk blog en ontzettend mooie foto’s! Ik kan ze nog wel 100x bekijken! Dat ga ik ook zeker doen de komende dagen. Kan niet wachten om jullie weer live te zien! Tot gauw!! XXX

 • Eline:

  Tot 4 Oktober ! ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

 • Monique de Vries-Bloemendaal:

  Hartstikke leuke foto’s, geweldig wat jullie daar doen. Ben benieuwd ik kom zeker luisteren naar jullie in oktober in Andijk!
  Groetjes vanuit Andijk

 • Cobi:

  Ha Dagmar en Reinier,
  Leuk om weer van jullie te lezen en wat fijn dat jullie al bijna op verlof naar Nederland komen!
  Hebben jullie straks ook een postadres in Nederland?
  Liefs,
  Cobi

 • mama:

  jummie, lekker die recepten. We gaan ze uitproberen.
  Dankje voor dit mooie verslag, wat worden ze al groot.
  Tot heel snel!

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

  Translate to:

Abonneren Blog
Nieuwste berichten per email ontvangen? Meld je hier aan.

Adres in Nederland

Fam. Kwantes
de Eker 16
8604 VB Sneek

Laatste video
Archief